Dagens I-landsproblem: Pokémon-tumme

Dagens I-landsproblem: Pokémon-tumme

Jag spelar Pokémon GO. Ibland intensivt, flera raider per dag och flera timmar i rad. I spelet ingår att “raida”, anfalla gym tillsammans med andra och i en del av spelet handlar det om att klicka på skärmen, frekvent.

Detta pickande och klickande har nu lett till en värkande tumme, Pokémon-tumme. Den kom rätt plötsligt, från en dag till en annan så nu går jag här med värkande tumme, eller värkande och värkande. Det gör lite ont när jag måste använda den, vilket visar sig vara påfallande ofta.

 

Tummen

På latin heter tumme pollux.

Tummen har två falanger (leder) inte tre som dina andra fingrar.

Tummen, vår tumme, den mänskliga tummen är unik för människan. Vår tumme är den enda tummen med sådan rörlighet och sådana rörelser som vi kan göra med tummen.

Tummar

Det är inte sannolikt att uttrycket Pokémon-tumme lär söka sig in i läkarböcker och bli en känd och dokumenterad åkomma men det finns något som heter snickartumme eller skomakartumme. Det är när den yttersta leden kan peka rätt ut. Yttersta delen på tummen är nästan rak.

Det finns också något som heter hammartumme. Det är en tumme med en kort sista led och en liten nagel. En kort, tjock tumme helt enkelt.

Min tumme är en rätt ordinär tumme, tycker jag själv, men den värker lite.

Jag har fått Pokémon-tumme.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This