Bakvända, krångliga Apple

Bakvända, krångliga Apple

Det brukar sägas att det är ”it´s the Apple way or no way” och det kan ibland vara charmigt medan det i andra sammanhang får mig att svära högt och ljudligt  över idiotin.

Apple kallar inte ett moderkort för ett moderkort utan anala Apple vill kalla det för ett logikkort. När jag blir riktigt irriterad skulle jag vilja köra upp ett sådant där bak, där solen aldrig skiner på den som bestämt uttryckt med tanke på att resten av datorvärlden använder uttrycket moderkort.

Tangentbord

Lika irriterad blir jag över att Apple envisas med att kalla alt-tangenten för ”Option”. På de flesta tangentbord står det också mycket riktigt Option tillsammans med ALT, utom på flera av Apples små, trådlösa tangentbord.

Just den informationen kan ju vara rätt viktig, exempelvis om ALT (det heter det) ingår i en tangentbords-kombination. Tydligen tycker Apple att resten av världen ska få veta det utom de som köpt den äldre modellen av trådlösa tangentbord eller som har en lång rad av Appels bärbara datorer. Där står det inte Option utan alt.

Ge mig någon ansvarig att slå mig trött på innan hela säkringspaketet brinner!