Apple sänker inte prestandan på äldre enheter

Apple sänker inte prestandan på äldre enheter

Myten har snurrat runt ute på nätet i flera år, ibland hänvisas det till den på skämt, ibland plockas den fram på allvar – Apple sänker medvetet prestandan på äldre enheter för att förmå användare att köpa nytt. Myten har nu bevisats vara just det, en myt.

Testföretaget Futuremark har nu testat över 10 000 enheter, med olika iOS-versioner och sammanställt alla data. Resultatet är det rakt motsatta mot vad myten påstår – din iPhone blir inte långsammare över tid på grund av något som Apple gör.

Our benchmarking data shows that, rather than intentionally degrading the performance of older models, Apple actually does a good job of supporting its older devices with regular updates that maintain a consistent level of performance across iOS versions.

Förklaringar

Det finns däremot logiska förklaringar till varför en äldre enhet till slut upplevs som långsammare:

. fler funktioner
. appar utvecklas
. ny teknik kräver ny hårdvara

De appar du använder uppdateras med fler funktioner, liksom iOS. Lägg samman alla nyheter så kan, över tid, din gamla iPhone eller iPad till slut upplevas som långsam.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This