Nytt malware sprids via Facebook

Nytt malware sprids via Facebook

Nytt malware sprids via Facebook

Har du fått ett meddelade via Facebook Messenger med en länk och vad som ser ut att vara en Youtube-video med texten “It´s You” så klicka inte. Det är ett nytt malware som just nu sprids på Facebook.

Klickar du på länken och videon så riskerar du att sprida detta malwareprogram vidare till alla dina kontakter.

Har du redan klickat så byt lösenord på ditt konto och scanna sedan din dator för att se att du inte även dragit på dig något externt malware. Länken går nämligen till lite olika sidor beroende på viken webbläsare som du använder. Använder du Google Chrome så uppmanas du att ladda ned och installera en plugin (gör inte det), exempelvis medan Firefox-användare skickas till en sida med en falsk uppdatering för Flash.

 

Kontrollera

För dig som kör Mac rekommenderas:

. Malwarebytes

. Avast

. Sophos

. Bitdefender

. Avira

Summering

. Byt lösenord på ditt konto
. Radera meddelandet/länken
. Scanna din dator

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.