Så blir du av med irriterande annonser med AdGuard

Så blir du av med irriterande annonser med AdGuard

Så blir du av med irriterande annonser med AdGuard

Jag har sedan länge använt 1Blocker som annonsblockerare, fram till nu då programmet och appen börjat att blockera helt legitima script och funktioner. Efter tips från en läsare (tack Lars Göran)har jag sedan två veckor tillbaka bytt till AdGuard.

AdGuard fungerar mycket snarlikt 1Blocker. Det finns ett program och det finns en app men just nu så saknar AdGuard synkronisering via egna servrar eller iCloud vilket är en liten nackdel.

Så blir du av med irriterande annonser med AdGuard

Så blir du av med irriterande annonser med AdGuard

En slant

AdAguard är inte gratis. Desktop-versionen kostar strax under 20 dollar per år och det finns en gratisversion för iOS och en AdGuard Pro som kostar 1.99 dollar. Gratisversionen är dessutom Open Source vilket betyder att den som är intresserad kan gå igenom hela källkoden.

Jag kan inte ta gift på att AdGuard städar undan alla annonser, så noga har jag inte testat programmet och appen men du slipper det mesta av popups, reklam, banners och andra irriterande inslag på webbplatser.

Fungerar

AdGuard blockerar inte heller så mycket så att funktionaliteten på webbplatser blir lidande. Menyer och andra funktioner plockas inte bort utan hemsidor och butiker fungerar som de ska. Ett problem med 1Blocker som fick mig att överge programmet och appen i kombination med noll kommunikation från utvecklarna.

AdGuard sänker inte prestandan i Safari heller, inte nämnvärt i alla fall vilket också är en stor fördel. Annionsblockerare brukar annars påverka prestandan i webbläsaren.

AdGuard finns för macOS, Windows, Android, iOS och för de flesta webbläsarna på marknaden.

Plöjt

 

Jag har plöjt recensioner, kollar vilka portar som används och hur programmet och inte funnit några skäl till att inte lita på AdGuard. Funktionsmässigt så gör programmet det som utlovas – filtrerar bort irriterande annonser och andra dumma påhitt från annonsörer.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.