Vita Huset fabricerar anklagelser

Vita Huset fabricerar anklagelser

I efterdyningarna från Steve Bannons intervju i CBS så hävdar nu Vita Huset att det var rätt att sparka James Comey och att Comey har begått mened och läckt information till journalister samt begått mened. Allt detta är fabricerade lögner och efterkonstruktioner.

Det är direkt häpnadsväckande att Vita Husets, Sarah Huckabee Sanders, står och framför direkta felaktigheter och lögner från Vita Husets talarstol i sin roll som press-sekretare.

Själv berättat

Till att börja med så är det helt riktigt att James Comey kontaktat en journalist via en av sina goda vänner. Det har han själv berättat i sitt vittnesmål inför senaten så det är ingen hemlighet och det är definitivt ingenting som Vita Huset har lyckats att få fram vilket Huckabee Sanders vill det att framstå som. Det kräver ingen mer begåvning än att lyssna igenom eller läsa igenom James Comeys vittnesmål.

Sedan finns det en mycket viktig detalj i sammanhanget som Vita Huset och Sarah Huckabee Sanders helt väljer att negligera – James Comey hade fått sparken. Han var privatperson och han har därmed samma rätt, som vem som helst att kontakta en journalist.

Det är en fabricerad anklagelse och en lögn.

Påhitt

När sedan Sarah Huckabee Sanders får en direkt fråga om hon anklagar den före detta FBI-chefen för att ha begått mened, vilket är en ytterst allvarlig anklagelse som kan ge upp till fem års fängelse svarar hon att hon inte är advokat och att det är något som Justitiedepartementet får titta närmare på.

Det är så det går till när Vita Huset arrangerar sina presskonferenser. Enskilda attackeras, anklagas med lögnen som vapen och när medierna vill veta vad som ligger bakom anklagelserna så gömmer sig Vita Huset bakom sitt eget Justitiedepartement.

Det är en strategi som Vita Huset använt tidigare. Först riktas en mycket allvarlig anklagelse mot någon, sedan görs det ett stort nummer av att Justitiedepartementet ska utreda saken. När sedan utredningen läggs ned så¨har Vita Huset redan riktat nya anklagelser mot någon annan.

Kommer ni ihåg Donald Trumps twittrande om att Barack Obama hade avlyssnat honom i Trump Tower?

Anklagelsen var fullständigt grundlös och utredningen lades ned av Justitiedepartementet sedan de inte funnit minsta tillstymmelse till spår eller bevis.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This