Världens mäktigaste man är ett egoistiskt litet barn

Världens mäktigaste man är ett egoistiskt litet barn

I en rad inlägg så backade Trump upp den republikanske senatorn Luther Strange, Alabama. När det sedan visade sig att Roy S. More vann senatsplatsen så raderade Trump alla sina inlägg där han gav Strange sitt stöd.

Det är helt uppenbart att the Affordable Care Act överlevt ännu en attack från republikanerna. Trump kommer inte heller denna gång att lyckas att få bort Obamacare. Republikanerna Rand Paul, Susan Collins, John MacCaine och Ted Cruz har alla offentligt sagt att de kommer att rösta nej om förslaget läggs fram. Ställd inför detta faktum, vilket är uppenbart för alla som kan räkna, skulle ju Trump kunna inse fakta och antingen inte säga någonting eller erkänna att han misslyckats.

Skyller

Istället skyller Donald Trump på en republikansk senator som han hävdar är inlagd på sjukhus. Det är anledningen till att omröstningen skjuts upp hävdar Trump under ett uttalande inför en samlad presskår. För att understryka att det verkligen handlar om att en republikansk senator är inlagd på sjukhus så upprepade Trump förklaringen sex gånger under sitt anförande.

CNBC

Trump gav samma förklaring på Twitter.

Inte på sjukhus

Donald Trump namngav aldrig vilken senator han menade men den senator som är sjukledig just nu är den republikanske senatorn för Mississippi, Thad Cochran, som tackar för alla hälsningar och som också meddelar att han inte alls ligger på sjukhus,

Trump hävdar också att han har de röster som krävs men att han tänker förhandla med demokraterna innan han lägger fram något nytt förslag. Ingen, inte ens republikanerna själva drar fram Thad Cochran som anledningen till att det inte blir någon omröstning, ingen utom Donald Trump som vägrar att se det alla andra ser – hans misslyckande.

Trotsigt barn

Likt ett barnsligt trotsigt barn så hittar han på helt andra anledningar som sedan visar sig rasa samman som ett korthus. Han raderar inlägg på twitter för att inte visa för omvärlden att hans stöd, den store Donald Trump, faktiskt inte alltid fungerar. ”Hans” kandidat förlorade senatsplatsen.

ProPublica driver ett projekt där alla Trumps raderade twitterinlägg sparas så där du kan du hitta alla raderade inlägg.