Varför tror någon fortfarande på klickbetesmaskinen DigiTimes?

Varför tror någon fortfarande på klickbetesmaskinen DigiTimes?

Hur kommer det sig att vanligen seriösa, trovärdiga och kompetenta nyhetsförmedlare fortfarande uppfattar klickbetesmaskinen DigiTimes som en trovärdig källa? Hur kan ens minsta notis från den notoriskt opålitliga nyhetssajten tas på allvar?

DigiTimes gissar, hittar på, spekulerar och serverar det sedan som nyheter. Efter flera års fullständigt felaktiga nyheter har DigiTimes även hittat på ”DigiTimes Research” som ska förleda läsaren till att tro att den sensationslystna bloggen har en avdelning för undersökande verksamhet. Det har inte DigiTimes.

Senaste påhittet

Det senaste påhittet är att Apple skall ha meddelat sina underleverantörer att Apple kommer att avvakta med beställningar tills de ser hur det går med förhandsbeställningarna av iPhone X.

Det är fullständigt nonsens och det står i bjärt kontrast till analytikern Ming-Chi Kou som bedömer att förhandsbokningarna kan komma att landa på närmare 50 miljoner enheter och att Apple inte kommer att komma ifatt i produktionen förrän efter årskiftet och en bit in mot våren 2018.

Bakgrunden till de uppgifterna är flera men de bottnar i stor efterfrågan i kombination med vissa produktionsproblem. En helt ny telefon, ny design, ny skärm och en ny avancerad kamera med Face ID ställer stora krav på hela processen och störningar och problem är inget bara Apple drabbas av vid produktion i den här storleken.

Färre bokningar

Det finns också rätt samstämmiga uppgifter om färre bokningar när gäller iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Förmodligen är det de uppgifterna som fått någon pseudojournalist på DigiTimes att tycka att det borde få Apple att bli försiktiga och sedan har en ”nyhet” där underleverantörer citeras fabulerats ihop.

Du kan alltid hänvisa till underleverantörer eller ännu luddigare, leverantörsledet. Apple själva har varnat för dem som källa helt enkelt därför att Apple har ett mycket stort antal underleverantörer och ingen ska få mig att tro att de sitter inne på särskilt detaljerad information om vad Apple har för planer.

Citing its usual Taiwan-based supply chain sources, DigiTimes reported on Monday that suppliers are currently shipping parts and components to Apple at about 40 percent of the quantities originally anticipated. Despite that, some suppliers are said to still be facing issues with yield rates.

While DigiTimes has a mixed track record in predicting Apple’s future product plans, it does have sources within Apple’s vast supply chain who offer insight on production.

AppleInsider

Det blir dumstrut på för AppleInsider som dagtingar med sitt förtroendekapital och försöker ursäkta det faktum att de väljer att göra en nyhet av uppgifter från en oseriös källa.

Missa inte Mackens fråga!
Share This