USA har valt en president som inte respekterar yttrandefrihetenUSA har valt en president som inte respekterar yttrandefriheten

Donald Trump tycker att NFL-spelare som inte står upp under det att nationalhymnen spelas ska sparkas. USA har valt en president som inte respekterar yttrande- och åsiktsfriheten. det är den enda logiska slutsats som kan dras av Trumps senaste utspel.

Sin vana trogen så påstår dessutom Donald Trump att NFL förlorar publik och att hans senaste uttalande på något sätt ska vara en ledstjärna för hur saker och ting borde vara. Så är det alltid när han berättar vad han tycker, han påstår att medierna tappar läsare, att de bett om ursäkt och att han naturligtvis alltid har rätt. Donald Trump ljuger lika regelmässigt som otvunget.

Yttrandefriheten

I ett  tal inför anhängare så klargjorde han också att de som står på ett knä, vilket är en protest mot rasism och indirekt mot Donald Trump ska sparkas.

Den logiska slutsatsen av det är att USA har valt en president som inte respekterar yttrande- och åsiktsfriheten.

Protester

Trumps uttalanden har också lett till omfattande protester. Under helgens matcher i den amerikanska proffsfotbollen så stod rekordmånga spelare på knä, över 200 enskilda spelare, medan andra lag överhuvudtaget inte gick ut på planen under det att nationalsången spelades. En tydlig protest mot Trump och en tydlig signal om ett idrottsmännen inte tänker vika ned sig.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This