Trump i bråk med USAs största idrotter

Trump i bråk med USAs största idrotter

Donald Trump tycks nu sköta alltmer av sitt presidentskap via Twitter och via Twitter så har han nu senast lyckats att skaffa sig fiender för två av USAs största sporter, basket och amerikanska fotboll.

Det började med att Donald Trump (jag har svårt att kalla honom USAs president) twittrade om amerikanska fotbollsspelare som inte stod upp under nationalsången. Något han naturligtvis sett på tv, var annars?

Trump ville se alla dessa spelare sparkade. Ni vet “You´re Fired!”.

Därmed retade han den amerikanska nationalsporten vid sidan av baseboll, amerikanska fotboll.

Basket

Sedan följde han snabbt upp det med att bjuda in Golden State Warriors, amerikanska mästarlag i basket till Vita Huset vilket är en tradition och under de senaste decennierna så har ingen spelare tackat nej till en inbjudan, tills nu. Stephen Curry, stjärna, i laget ville inte hälsa på Trump. som då drog tillbaka sin inbjudan.

Sin vana trogen så försöker Trump rycka tillbaka initiativet och få det att se ut som att det är hans beslut att inte bjuda in laget vilket får den smått absurda följde att en spelare som tackat nej till en inbjudan sedan inte blir inbjuden. Det är bara Trump som kan se någon som helst logik i det.

Något som LeBron James noterade och reagerade på.

En serie tweets och Trump har hamnat på kant med både basket och amerikanska fotboll.

Mästarlag

Vita Huset har traditionellt bjudit in mästarlag i en rad olika sporter för att hylla lagen och deras insats. Naturligtvis får Donald Trump denna hyllning att handla om honom själv och som så många gånger förr så sätter han sug själv i centrum.

Det är ovärdigt ämbetet.

Missa inte Mackens fråga!
Share This