Snart kan jag inte använda min iPhone när jag vill

Snart kan jag inte använda min iPhone när jag vill

Jag vaknar tidigt. Huset sover och jag greppar min iPhone för att läsa lite, surfa runt medan jag väntar på att huset ska vakna. Det blir jag som böcker huset, eller rättare sagt Netflix app väcker huset.

Alltfler appar spelar upp videor automatiskt, med ljud och bild skränar de plötsligt till. Utan förvarning. Netflix gör det och du kan inte slå av funktionen. Det finns ingen inställning så att jag slipper. Facebook gör det också medan jag kollar mitt flöde. En video dyker upp och den startar och spelas upp, automatiskt.

Ljudförorening

Det är en ljudförorening som inte leder till ökat användande av deras appar, tvärtom. I alla fall inte i mitt fall. Jag undviker apparna, inte bara tidig morgon utan jämt därför att jag hatar att bli överraskad av en iPhone som skräller till. Jag funderar på att lägga alla de här apparna i en egen mapp/folder och döpa den till ”Ljudskräp” för det är vad de är – skräniga, irriterande och helt onödiga.

Jag hade kunnat leva med funktionen om jag själv hade givits möjligheter att slå av den men det vare sig kan eller får jag. Jag ska påtvingas trailers, videor oavsett om jag vill eller inte och oavsett om jag är intresserad eller inte.

Skräller till

Telefonen skräller till och en trailer med Adam Sandler skräller till. Jag är inte det minsta intresserad. Adam Sandler har inte skapat en intressant film sedan “Grown Ups” och den kom för sju år sedan. Det han skapat för Netflix är helt ointressant, för mig, och visst förstår jag att det är en del av problemet. Jag är inte intresserad men även om jag vore intresserad, även om det vore en ny film om baseboll med Kevin Costner så vill jag kunna välja.

Det är min telefon och det är inte så mycket svårare än så. Tills vidare är min iPhone satt till ljudlöst.

Missa inte Mackens fråga!
Share This