Så ökar du dina möjligheter att fånga en MewTwo

Så ökar du dina möjligheter att fånga en MewTwo

Imorgon söndag körs flera testraider med invites runt omkring i Sverige, däribland här i Skellefteå. Tre platser är utvalda, Stadsparken, Folkets Park och sedan Skelleftehamn. Så här ökar du dina chanser att fånga en MewTwo.

Av de rapporter som rullat in så är MewTwo inte en särskilt stryktålig Pokémon, inte i nivå med Lugia. Det ser ut att räcka med 6-7 spelare på någorlunda hög nivå vilket gör att den landar strax över Enteis nivå.

Catchrate

MewTwo ska också vara något lättare att fånga än Entei, catchrate 0.6 mot 0.2 för Entei. Catchrate är en siffra som tas gånger en rad kriterier, skruvad boll, bra träff och så vidare och du kan som bekant öka dina möjligheter att fånga en Pokémon med hjälp av bär, skruvade bollar och bra träffar.

Pokémons

MewTwo är en så kallad ”psychic” Pokémon som sägs ha rymt från något slags laboratorium och den ska ha skapats av människor. MewTwo har två huvudsakliga attacker, ”Pressure” och ”Unnerve”. Svagheterna är ”Bug”, ”Ghost” och ”Dark”, där den senare är en en egenskap som MewTwo inte kan skada. Den står bra emot ”Poison” och ”Fighting”.

Lämpliga Pokémons i en raid är därför:

. Tyranitar
. Scizor
. Houndoom
. Lugia
. Gengar
. Pinsir

Dragonite och Snorlax är också hyggliga val och som vanligt så handlar mycket om vilka attacker och moves som MewTwo har kontra de attacker och moves som dina Pokémons har.

Låt spelet välja

Mitt råd är att låta spelet plocka ut dina Pokémons, alltså de Pokémons som du kan/bör använda vid en gymraid. Det brukar bli ganska bra val och det är som bekant flera olika kriterier att ta hänsyn till, hur den aktuella MewTwo rör sig (moves) och vilka attacker den använder. Det kan bli lite för mycket att tänka på mitt i en raid och då kan det vara enklast att lita på spelets val. Är ni tiotalet spelare med hyggliga nivåer så lär ni klara av att ta ned gymmet och besegra MewTwo i vilket fall som helst.

Öka dina chanser

Har ni lyckats att ta ned gymmet och det är dags att fånga MewTwo så kan du öka dina chanser med:

. Bär, använd Golden Razz Berry
. Skruvade bollar
. Bra träffar

Ta det lugnt och försök att hitta mönstret för hur MewTwo attackerar, vilka ringa som stannar kvar lite längre. Generellt brukar att gott råd vara att, snurra, studera och sedan försöka att kasta så snart ringen börjar att synas. Jagar du hela tiden ”Excellent”-träffar så finns risken att ringen hinner försvinna innan du träffar och då gör du av med bollar i onödan.

Så, ha inte för bråttom. Ta det lugnt, snurra och sikta noga. Min strategi (och jag är ingen expert på minsta sätt) är att försöka att invänta en attack och kasta direkt därefter. Alltså snart ringen börjar att synas men som sagt, studera först. Det finns Pokémons där ringen börjar att synas men den försvinner kort därefter.

Video

Här är en video från en raid så kan du se hur det går till.

Tiderna

12.00 – StadsParken
12.30 – Folkets Park
12.00 – Skelleftehamn