Så kan du få ordning på nätverksproblemen i Pokémon GO

Så kan du få ordning på nätverksproblemen i Pokémon GO

Pokémon GO har problem och buggar när det handlar om att koppla upp sig och få iväg data på ett korrekt sätt men det går att råda bot på en del av problemen själv.

De flesta moderna, smarta telefoner kan byta uppkoppling och välja den snabbaste uppkopplingen. Telefonerna kan också ansluta mot wifi-nätverk automatiskt, om du varit ansluten tidigare och det är här det kan bli problem.

Byter

Medan du spelar så byter din telefon mellan tillgängliga wifi-nätverk och 4G/3G vilket kan orsaka problem. Gå in under inställningar och välj ut de nätverk som du kan springa på ute på stan och slå av automatiskt inloggning. Då håller din telefon och Pokémon GO sig till en och samma uppkoppling vilket tar bort en del av de irriterande nätverksproblemen.

Telia

Har du haft eller har ett Telia-abonnemang, exempelvis, så har du kanske haft tillgång till Telias wifi-nätverk med accesspunkter runt i hela landet. Har du använt de accesspunkterna så kan du ha automatiskt inloggning inlagd vilket betyder att din telefon loggar in på ett wifi-nätverk, om det finns ett i närheten.

Så, det kan löna sig att gå igenom och kontrollera hur du kopplar upp dig, i din telefon, slå av automatiskt inloggningar. Problemen bör minska om du håller dig till en och samma uppkoppling hela tiden.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This