Plugin för WordPress innehåller skadlig kod

Plugin för WordPress innehåller skadlig kod

Har du installerat en plugin som heter Display Widgets så radera den omedelbart. Display Widgets innehåller skadlig kod och denna plugin har plockats bort från WordPress.

Display Widgets innehåller en bakdörr som gör att obehöriga kan ta över din webbplats och skicka ut spam via den.

If you have a plugin called “Display Widgets” on your WordPress website, remove it immediately. The last three releases of the plugin have contained code that allows the author to publish any content on your site. It is a backdoor.

The authors of this plugin have been using the backdoor to publish spam content to sites running their plugin. During the past three months the plugin has been removed and readmitted to the WordPress.org plugin repository a total of four times. The plugin is used by approximately 200,000 WordPress websites, according to WordPress repository. (See below)

Display Widgets har rapporterats flera gånger sedan programmet såldes av sin skapare till nya ägare. Tillägget för WordPress rapporterades för att ladda ned och installera extra kod och nya funktioner via en extern webbplats efter installation.

Plockades bort

Display Widgets har plockats bort från WordPress samling av tillägg för blogg- och hemsideslösningen men enligt statistik så kan den ha laddats ned och installerats närmare 200 000 gånger.

WordFence

Missa inte Mackens fråga!
Share This