På svarta marknaden kan du köpa ett verifierat konto i sociala medier

På svarta marknaden kan du köpa ett verifierat konto i sociala medier

Vill du köpa ett verifierat konto på Instagram?
Inga problem, det kostar några tusen dollar men det går att köpa på den svarta marknaden och de som säljer är inte sällan anställda inom de sociala mediatjänsterna.

Verifierade konton har en ikon, en blå ikon på Twitter och likaledes en blå ikon på Instagram. Ikonen betyder att jkontot kollats ioch det är en ikon som  rukar tilldelas kändisar, artister och folk med många följare.

“I mean if Mashable wants to pay for it, I can get you a blue check over night,” reads a recent Twitter direct message.

This is a guy who knows a guy, a middleman in the black market for Instagram verification, where anyone from a seasoned publicist to a 22-year-old digital marketer will offer to verify an account—for a price. The fee is anywhere from a bottle of wine to $15,000, according to a dozen sources who have sold verification, bought verification for someone else, or directly know someone who has done one or the other.

Mashable

Vem som helst kan ansöka om ett verifierat konto på Twitter och Facebook men inte på Instagram. Det gör att priset för ett verifierat konto på Instagram är högre. Det anses mer exklusivt eftersom Instagram väljer vilka som får en ikon.

Instagram has helped create this underground market. While anyone can apply for verification on Facebook and on Twitter, Instagram has made itself exclusive and therefore rather elitist. Influencers who have press clippings and work with big brands on sponsorship deals often can’t manage to get that elusive blue checkmark, according to several verified and unverified influencers and people who have sold verification.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This