Obamacare står emot även republikanernas senaste försök att riva upp reformen

Obamacare står emot även republikanernas senaste försök att riva upp reformen

Även det senaste republikanska försöket att riva upp Obamacare och ersätta reformen med ett eget förslag ser ut att ha misslyckats.

Den republikanske senatorn John McCain, som fällde förslaget förra gången tillsammans med Susan Collins och Lisa Murkowskis, är fortfarande inte övertygad om att det nya förslaget är bättre och han kommer att rösta nej. Sannolikt så lär republikanerna inte hela ha lyckats att värva över Susan Collins vilket betyder att läget i senaten är helt jämt, 50-50. Republikanerna kan inte heller räkna in Lisa Murkowski och inte heller Rand Paul som deklarerat att han kommer att rösta nej till förslaget fått namnet Graham-Cassidy Bill.

Hot

Donald Trump har på sedvanligt sätt försökt med locktoner och öven regelrätta hot där han pekat ut enskilda republikanska politiker och sagt att om de säger nej till förslaget så kommer det att gå till historien som ansvariga för att ha röstat nej.

Paul Rand har svarat att han tänker rösta efter sin övertygelse och att han inte tänker låta sig mobbas till att annat beslut.

Rand Paul, a definitive “no” on Senate Republicans’ last-ditch effort to repeal and replace Obamacare, “won’t be bribed or bullied” into supporting the bill, the Kentucky Republican said Friday.

Politico 

Fler avhopp

Då flera andra republikanska öpolitiker avböjt att svara på hur de kommer att rösta är det sannolikt att det kan komma flera avhopp från partilinjen vilket betyder att det inte finns politisk majoritet för Graham-Cassidy Bill.

Efter närmare åtta års kamp, efter att ha förklarat ständiga misslyckanden med att sakna majoritet i senaten, sedan kongressen och slutligen med att inte ha en republikansk president så ser det ut som att det republikanska partiet misslyckas igen.

Trots det så tar demokraterna ingenting för givet. Det demokratiska partiets ledare i senaten Chuck Schumer, påminner om att republikanerna drog sig ur de senaste överläggningarna rörande en sjukvårdsreform och att de unisont lämnade förhandlingsbordet.

“John McCain shows the same courage in Congress that he showed when he was a naval aviator,” the Senate minority leader said in his statement about the Arizona Republican’s opposition to repeal. “I have assured Senator McCain that as soon as repeal is off the table, we Democrats are intent on resuming the bipartisan process.”

Politico

Politiskt är det ett nytt svidande nederlag för Donald Trump som under hela sin valkampanj lovade att riva upp och ersätta Obamacare.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This