Även det nya försöket att ersätta the Affordable Care Act (Obamacare) misslyckades i natt. Det republikanska partiet fick inte med sig Susan Collins, Rand Paul och John McCaine vilket betyder att demokraterna har en majoritet i senaten och kan fälla förslaget.

Majoritetsledaren Mitch McConnel har nu två val, antingen lägger han förslaget, som med mycket stor sannolikt kommer att röstas ned, eller så dras förslaget tillbaka vilket innebär att stort politiskt nederlag igen för Donald Trump.

Satsat

I sju år så har republikanerna försökt att få bort Obamacare och Donald Trump har satsat ett betydande politiskt förtroendekapital på att ersätta sjukvårdslagstiftningen. Under hela sin presidentvalskampanj så lovade Donald Trump att ersätta förslaget första dagen i Vita Huset. Något som nu ser ut att misslyckas för andra gången på några månader.

New York Times

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This