Nu står står striden om din telefon

Nu står står striden om din telefon

Du går in på en konsert. Innan du hittat din plats kommer ett SMS som hälsar dig välkommen. Nu börjar striden om din telefon.

Det ringer, okänt nummer, men ingen är där. Det är ett automatiskt uppkopplat samtal från din operatör eller någon annan som vill sälja något till dig. Samtalet kopplas automatiskt och en säljare borde fått ta hand om ditt samtal med det fungerar inte alltid. Är alla säljare redan upptagna så är det tyst i luren.

Nu börjar striden om din telefon.

Du har precis lagt på och avslutat ett samtal. Det ringer direkt och en robotröst vill att du ska vara med i en kundundersökning. Det automatiska samtalet rings på uppdrag av det föregående samtalet.

Nu börjar striden om din telefon.

Vardagsmat

SMS, robotsamtal, kundundersökningar är vardagsmat i USA. Jakten på kunder pågår ständigt och med allt vassare vapen. Din telefon är ditt kommunikationsverkyg men det är också en fyrbåk i reklamsammanhang. Annonsörer, säljare och andra vill veta var din telefon finns och befinner sig. De vill skicka reklam till dig vartefter du rör dig inne på ett köpcenter, för att ta ett exempel.

Kriget om vår uppmärksamhet pågår ständigt. Det fanns faktiskt en tid då spam, ovälkommen reklam, inte utgjorde 98-99 procent av alla mail ute på nätet. Du kunde kommunicera utan spamfilter, utan blacklists på dina servrar.

Det är länge sedan och numera är mail ett trubbigt verktyg för reklam.

Det är därför siktet nu är inställt på din telefon.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This