Robert Mueller, specialåklagare och utredare av Trump-administrationens kontakter med Ryssland, siktar nu in sig på den amerikanske presidenten i sin utredning.

Det behöver inte betyda att det finns några speciella misstankar riktade mot Donald Trump men det betyder att Robert Mueller nu begärt ut en rad handlingar och beslutsunderlag för presidentens olika beslut.

E-post

Förutom dokument så har Robert Mueller begärt ut e-post, eventuella bandade konversationer och annan information som kan kopplas till presidentens beslut.

White House lawyers are now working to turn over internal documents that span 13 categories that investigators for the special counsel have identified as critical to their probe, the people said. Special counsel Robert S. Mueller III, appointed in May in the wake of Trump’s firing of FBI Director James B. Comey, took over the investigation into Russian meddling in the 2016 election and whether the Trump campaign coordinated with the Russians in that effort.

Washington Post

Beslut

I det digra materialet finns underlaget av beslutet att sparka FBI-chefen James Comey och även handlingar som kan kopplas till beslutet att sparka rådgivaren Michael Flynn. Den senare sparkades ju som bekant sedan han undanhållit information om möten med ryska kontakter.

One of the requests is about a meeting Mr. Trump had in May with Russian officials in the Oval Office the day after James B. Comey, the F.B.I. director, was fired. That day, Mr. Trump met with the Russian foreign minister, Sergey V. Lavrov, and the Russian ambassador to the United States at the time, Sergey I. Kislyak, along with other Russian officials. The New York Times reported that in the meeting Mr. Trump had said that firing Mr. Comey relieved “great pressure” on him.

New York Times

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This