Min telefon är min sak

Min telefon är min sak

För egen del är det mig fullständigt likgiltigt vilken telefon du har. Det är ditt val, inte mitt. Tror du dig däremot kunna avgöra vilken telefon jag ska ha så är du inne på minerat område. Det avgör jag och ingen annan.

Berätta inte för mig vilken telefon jag borde välja eller vilken telefon som du anser är bättre. Försök inte ens för du har verkligen inte en susning vilka krav jag ställer på min telefon och försökt inte att kliva upp på höga hästar och jag varnar dig för att starta en föreläsning.

Klappa mig på huvudet

I samma sekund som du börjar att klappa mig på huvudet och förklara för mig att du kan och vet något som jag inte kan, gällande mitt val av telefon, så slår jag av. Du kommer aldrig någonsin att vinna den diskussionen helt enkelt därför att du är ett pompöst uppblåst pucko som tror att du kan välja min telefon.

I min bekantskapskrets finns det massor av olika telefoner och visst händer det att det flyger en och annan gliring, av vänskaplig karaktär mellan oss vad gäller våra telefoner men det stannar där.

Jag skulle inte ens drömma om att tro att jag kan avgöra vilken telefon någon annan borde ha lika lite som jag skulle komma på tanken att skriva dem på näsan och berätta att de har valt fel.

Det är inte min sak.

Min sak är min telefon.

Teknik

Valet av telefon handlar inte enbart om teknik och prestanda. Det handlar om vad du använder din telefon till. Det här en en viktig punkt som alldeles för många av “messerschmittarna” inte förstår och inte vill ta till sig.

Valet avgörs inte av benchmarktester som egentligen inte visar särskilt mycket som betyder något för vanliga användare och vanligt användande. Personligen gillar jag de tester där saker startas, avslutas, skickas och som visar skillnader i användande av olika telefoner. Det är det som är viktigt, inte hundradels sekunder och några siffror hit eller dit.

Jag get inte ett vitten för RAM, minnen och processorer. Ärligt talat så har inte en susning om hur mycket RAM som sitter i min iPhone och jag har bara en vag aning om processor och allt det andra. Jag bryr mig inte.

Däremot bryr jag mig om vad jag kan göra, vad telefonen kan hjälpa mig med och hur bra den passar in i det lilla ekosystem som jag har byggt upp under åren.

Det är det alldeles för många av “messerschmittarna” som inte heller klarar av att ta till sig.

Påverkad

När jag förklara detta för en “Messerschmitt” så har jag till och med, på fullt allvar, anklagas för sluddra, på Twitter, och för att vara påverkad av något. Så låst i sina egna uppfattningar och så fast i sin egen tro är det alltså möjligt att bli.

För mig är det obegripligt.

Ditt val av telefon är din sak.

Min telefon är min sak.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This