Mewtwo kommer att bli lättare att fånga

Mewtwo kommer att bli lättare att fånga

Niantic utvidgar nu sina tester av det som kallas Exklusive Raids och samtidigt kommer nya uppgifter som tyder på att Mewtwo kan komma att bli lite lättare att fånga än tidigare Legendarys.

Catchrate har legat på runt 2 procent för de tidigare fåglarna och Entei. Mewtwo har en catchrate på 6 procent vilket är sevärt mycket högre vilket i sin tur innebär att Mewtwo bör bli lättare att fånga. Kom nu ihåg att catchrate inte är detsamma som det genomsnittliga antalet som du kan förväntas att fånga eller fångstprocenten. Det är en siffra som indikerar hur svår en Pokémon är att fånga.

Möjlighet

Lite beroende på hur du kastar och om du använder bär eller inte så varierar möjligheten och procenten att fånga Mewtwo. Med en skruvad boll, en bra träff och Golden Razz Berry så finns det uppgifter som säger att det handlar om runt 25 procents möjlighet och den kan stiga upp mot drygt 47 procent med en Excellent träff.

Inte lika svår

Det lönar sig att kasta ett Golden Razz Berry, skruva ordentlig och träffa bra. Kombinerat med bättre fångstprocen så ska, som, sagt, Mewtwo inte vara lika svår att gånga som de tidigare – Articuno, Moltres, Zapdos och Entei. De fyra ligger på en låg procent, ned mot 2 procents catchrate.

Inbjudan

Mewtwo kommer att kräva en inbjudan Ex Raid Pass och de får du genom att vara med på raider runt omkring där du finns, lokalt. Det finns lite olika uppgifter om hur lång tid i förväg du får veta och får din inbjudan men det mesta pekar på att du får den dagen innan och du får dem som sagt till gym som du besökt och raidat nyligen. Det finns inga säkra uppgifter om det handlar om dagar eller veckor bakåt i tiden lika lite som det finns några uppgifter på hur många inbjudningar du kan få och hur många MewTwo tu tillåts fånga.

Inga uppgifter

I skrivande stund så har funktionen testats i samband med events i Japan och inbjudningar har gått ut till mindre geografiska områden i USA. Det finns inga uppgifter om när eller om Sverige kommer att komma med när inbjudningarna rullas ut mer globalt.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This