Macken testar: Apple TV 4K

Macken testar: Apple TV 4K

Apples nya Apple TV klarar som bekant 4K men den nya modellen bjuder på mer nyheter än så. En ny fjärrkontroll och ett nytt, enklare sätt att installera en ny Apple TV.

Med tvOS 11 så gör Apple det Apple har gjort med så många andra prylar – en enkel, rak och mycket logisk installationsprocess. Du kopplar in din nya Apple TV 4K, startar processen, håller din iPhone i närheten av den lilla svarta boxen och sedan är det i princip klart. Inställningarna för nätverk m.m. läses över och har du en annan Apple TV i närheten så kan du koppla ihop dem och se till att de innehåller samma appar och samma inställningar.

Det kan inte bli så mycket enklare.

Allt du behöver är några lösenord, pinkoder och tid. Det mesta av processen sköter sig själv.

Kapacitet

Kapacitetsmässigt så märker du direkt att under skalet sitter helt ny hårdvara. Det är inte bara 4K det handlar om. Det handlar om en liten svart tv-box som är rappare, snabbare och mer distinkt. Den nya fjärrkontrollen har fått en upphöjd, markerad ring för att visa vad som är uppåt och nedåt. Det är enklare att hitta rätt och peka rätt helt enkelt.

Det är inga stora skillnader utan en lång rad små förbättringar, finputs och finlir som sammantaget ger ett lyft åt en redan smart, elegant och fiffig liten pryl.

Appar

Nu är ju Apple TV egentligen inte så mycket teknik och hårdvara. Det är appar och innehåll. Apple TV handlar om TV och nu kan du titta på högupplöst TV i 4K med din Apple TV – om din typ klarar av att visa formatet.

Omdöme

Elegant, smart och enkel installation.
Rappare, snabbare och med mer resurser.
Nu tydligare och bättre fjärrkontroll.
Så det här med 4K. Det går inte att komma runt att det i slutändan handlar om en bra bild och ett bra ljud och det klarar nya Apple TV 4K. Jag hade svårt att sätta betyg och hade först takt mig en fyra i betyg tills jag började fundera över vad som i så fall saknades. Vad skulle behövas för full pott? Jag kom inte på något och insåg att en fyra hade varit orättvist.

Betyg

Produkt: Apple TV 4K
Tillverkare: Apple
Pris: 1995 – 2195
Betyg: