Ingen telefonfunktion i nya Apple Watch i Sverige

Ingen telefonfunktion i nya Apple Watch i Sverige

Den version av Apple Watch som kommer att lanseras i Sverige kommer inte att ha någon telefon-funktion, inget stöd för LTE. Du kommer inte att kunna ringa med klockan helt enkelt.

Förklaringen till varför, är det digitala, elektroniska SIM-kort som Apple Watch 3, använder. Det är alltså inget fysisk SIM-kort som du petar in i klockan utan det finns i form av mjukvara och det synkroniseras med din iPhone. Klockan använder samma telefonnummer och samma abonnemang som du redan har vilket förutsätter att det finns ett avtal med operatörerna.

Customers will be able to order Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) beginning Friday, September 15, with availability beginning Friday, September 22 in Australia, Canada, China, France, Germany, Japan, Puerto Rico, Switzerland, the UK and the US, with other countries following next year.

Det skriver Apple själva vilket indikerar att Apple Watch 3 med LTE (cellular) kommer till andra länder, fler länder, under inledningen av nästa år. Huruvida de svenska operatörerna, Telia, Tre och Tele2 kommer att teckna avtal och om de kommer att släppa in och tillåta elektroniska SIM-kort återstår att se.

Hur som, helst så ökar pressen på de svenska operatörerna att släppa in mjukvarubaserade SIM-kort istället för fysiska. Något som operatörerna hittills inte varit odelat positiva till. Just SIM-kort och byte av fysiska SIM-kort är ett skäl till varför vi som konsumenter inte är så pigga på att byta operatör och det vet operatörerna. Med mjukvarubaserade SIMkort så är ett operatörsbyte inte mer än par klick bort och det är en framtid som operatörerna inte direkt jublar över.