Idag släpps iOS 11

Idag släpps iOS 11

Idag, tisdag, så släpps iOS 11, Apples nya version av sitt operativsystem för mobila enheter.

Lanseringen innebär också att en del äldre enheter inte längre kan uppdateras. iOS 11 innebär också det definitiva slutet för en hel del 32-bitars appar då den nya versionen överhuvudtaget inte innehåller något stöd för så gamla appar längre.

iPhone

 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s

iPad

 • 12.9-inch iPad Pro (andra generationen)
 • 12.9-inch iPad Pro (första generation)
 • 9.7-inch iPad Pro
 • 10.5-inch iPad Pro
 • iPad (2017 model)
 • iPad Air 2
 • iPad Air
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2

iPod touch

 • iPod touch (sjätte generationen)

Betatestare

Är du idag betatestare och har en betaversion installerad i din iPad och/eller iPhone så kan du förbereda dig för att kunna ladda ned den skarpa versionen genom att gå in i inställningarna och radera den speciella betaprofilen. Då riskerar du inte att installera kommande, tidiga, betaversioner och den nya versionen dyker upp som vanligt som en uppdatering. Glöm inte att starta min din iPhone och iPad efter det att du raderat profilen.

Under dagen

Tidigare så har Apple rullat ut uppdateringarna ungefär samma tid på kvällen som de brukar starta sin keynote, runt klockan 19.00 ikväll i så fall. Vid andra tillfällen så har uppdateringen dykt upp på eftermiddagen. Räkna med att iOS 11 dyker upp som en uppdatering i din enhet under dagen, fram mot eftermiddagen/kvällen, gissningsvis.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This