Facebook sålde annonser till ryska trollfabriker

Facebook sålde annonser till ryska trollfabriker

Facebook sålde annonser till ryska trollfarmer under den amerikanska presidentvalskampanjen visar den sociala tjänstens egna siffror.

Enligt Facebook så såldes närmare 3000 annonser från 2015 till 2017 till ett värde av 100 000 dollar.

“In reviewing the ads buys, we have found approximately $100,000 in ad spending from June of 2015 to May of 2017 — associated with roughly 3,000 ads — that was connected to about 470 inauthentic accounts and Pages in violation of our policies,” Facebook Chief Security Officer Alex Stamos said in a statement.

Annonserna hade med stor sannolikhet med varandra att göra och de kan även kopplas till ryska trollfarmer vars uppgift är att skapa falska nyheter, propaganda och sedan sprida den bland annat i sociala medier.

CNN