Du mår bara av att spela Pokémon GO

Du mår bara av att spela Pokémon GO

En ny studie visar att du mår bra, fysiskt och psykiskt av att spela Pokémon GO.

Det är universitetet i Tokyo som gjort studien som publicerats i tidskriften Nature.

This study investigated the relationships between Pokémon GO and psychological distress from an existing workers’ cohort in Japan. Online surveys were conducted to 3,915 full-time workers, at baseline (Nov 26, 2015–Feb 18, 2016) and at follow-up (Dec 1–4, 2016), using a self-report questionnaire. Pokémon GO players were defined as participants who had played Pokémon GO for one month or longer.

Studien visar att även om effekten vad gäller den psykologiska delen (stress) så finns den där, den går att mäta och spelet skulle kunna användas för att minska nivån av stress i populationen.

Although its effect size is small, the game could have positive effects on the mental health of the adult working population.

Även den fysiska hälsan förbättras hos de som spelar Pokémon GO. Det finns andra studier som också visar på spelets positiva effekter., bland annat så har konstaterats att introverta personer som vanligen har svårt att ta kontakt med andra nu vågar sig ut tack vare spelet.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This