Det du behöver veta om Face ID

Det du behöver veta om Face ID

Face ID är Apples nya lösning för att låsa upp din iPhone och tekniken kommer i nya iPhone X.

Face ID ersätter Touch ID och enligt Apple därför att Face ID är snabbare, enklare och inte minst viktigt – säkrare. Den nya lösningen finns bara i iPhone X, Apples helt nya telefon som släpps ut till butikerna nästa månad.

Säkrare

Face ID mäter på fler punkter och samlar in mer data om ägaren än Touch ID vilket ska göra lösningen säkrare, svårare att lura och din telefon ska vara säkrare.

Så här fungerar Face ID:

Tekniken bygger på den nya kameran i kombination med nya sensorer och Apples nya processor, bionic. För att face ID ska fungera i mörker, om du bär glasögon (även solglasögon) så har flera olika lösningar kombinerats. Det finns en infraröd kamera som lägger ut 30 000 punkter i ditt ansikte. Punkterna bildar en detaljerad karta över ditt ansikte och det gör att ditt ansikte unikt. Enligt Apple så ska det inte går att skapa en mask och inte ens enäggstvillingar kan låsa upp varandra telefoner.

Face ID aktiveras och fungerar bara om du tittar mot din iPhone med öppna ögon, att du verkligen tittar på telefonen. Detta för att förhindra att någon håller upp telefonen framför ditt ansikte medan du sover eller är medvetslös.

En på miljonen

När det gäller Touch ID så säger Apples egen statistik att en på 50 000 teoretiskt skulle kunna låsa upp din iPhone. Med Face ID så handlar det om en på en miljon.

Den höga säkerheten innebär också att en persons ansikte kan lagras i det speciella säkerhetschip som Apple utvecklat och som används i iPhone X. Du kommer inte att kunna lagra flera ansikten och dela iPhone X med någon annan – i alla fall inte om du vill kunna använda Face ID.

Hur bra fungerar det?

Så snart jag fått min iPhone X så kommer jag att göra som jag brukar – testa den nya Apple-prylen under en längre tid och du kommer att kunna läsa flera artiklar som tar upp olika aspekter är hur iPhone X i vardagen.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This