Därför kan du inte stänga av wifi och bluetooth i Kontrollcenter

Därför kan du inte stänga av wifi och bluetooth i Kontrollcenter

I iOS 11 lanserade Apple ett nytt kontrollcenter med fler funktioner och ett kontrollcenter där du kan styra vilka funktioner du vill ha lätt tillgängliga. Du kan koppla ned en ansluten bluetooth enhet och en wifi-uppkoppling men inte slå av den helt. Här är förklaringen varför.

I nya kontrollcenter finns reglage för bluetooth och wifi och funktionen kan ge intrycket av att du slår av funktionerna, vilket du alltså inte riktigt gör. Klickar du på bluetooth så slår du av uppkopplade enheter men inte alla enheter. Detsamma gäller wifi och här är förklaringen varför.

. Apple Watch
. Apple Pencil
. AirPods

Skulle du kunna slå av bluetooth så skulle du slå av andra funktioner och Apple har gjort ett val så att du inte ska slå av saker av misstag. Du kanske har dina trådlösa hörlurar anslutna till din iPad, vill koppla bort dem och klickar på ikonen i Kontrollcenter. Så långt är allt gott och väl men kommer du ihåg vad du gjort när du en stund senare sätter dig ned och ska använda din Apple Pencil?

Din penna kommer inte att fungera, om du hade kunnat slå av bluetooth helt. Hade du haft dina hörlurar anslutna till din iPhone så hade din Apple Watch tappat kontakten med din telefon vilket betyder att inga möten, inga data hade skickats fram och tillbaka.

Förutsett

Det här har Apple förutsett. Skulle du kunna slå av bluetooth och wifi helt i Kontrollcenter så skulle det kunna leda till problem med prylar som vi inte vill att de ska tappa kontakten med vår iPad och iPhone.

Funktionen i Kontrollcenter är samma funktion som du har i din Mac. Du kan markera en enhet, din mus, styrplatta eller vad det kan vara och koppla bort den via bluetooth och du kan bryta wifi-uppkopplingen utan att koppla ned hela funktionen.

Nu kan du ju naturligtvis koppla ned båda funktionerna helt och hållet men du får du ta vägen via inställningarna och det är precis det Apple vill. Några fler klick, några fler medvetna val så att du kommer ihåg vad du har gjort.

Apple litar inte på oss helt enkelt och i det här fallet så är jag beredd att hålla med Apple.