Baksidan med att skriva om Pokémon GO

Baksidan med att skriva om Pokémon GO

Det finns en baksida med att skriva om Pokémon GO, eller att försöka att göra det – ingen vet. Merparten handlar om rykten, gissningar och spekulationer.

Niantic har ingen officiell kanal där de kommunicerar med alla som spelar förutom ett och annat inlägg på Reddit och de officiella kanalerna (hemsidan och pressutskick) och det är för att Niantic vill ha det så. Det finns inga ambassadörer som företräder spelet och Niantics representanter ger få intervjuer och de framträder inte särskilt ofta.

Vill berätta

Niantic vill vara ett spelvärldens Apple där allt är hemligt och där Niantic berättar något när Niantic vill berätta något.

Så när du tror dig veta något därför att PokemonGoHub, Silph Road, jag eller någon annan skriver något så kom ihåg att ingen av oss har några särskilt bra källor och tro inte för en sekund att någon har bättre källor än någon annan.

Läcker inte

Min erfarenhet som före detta journalist säger mig en sak, och det mycket tydligt och säkert, Niantic läcker inte. Tror du mig inte så tänk efter själv, om du funnits med i den här världen ett tag, kan du dra dig till minnes ett enda tillfälle då något viktigt, signifikant, kommit ut långt i förväg?

Det har inte förekommit, även om en och annan gissat rätt, och även om analyser av koden för den officiella appen i sig är en ständig läcka av information. Kom också ihåg att det är den enda huvudsakliga “läckan”.

Analyser av koden för appen är den enda hyggligt pålitliga källan för information om vad som kan komma att hända framöver i kombination med Niantics olika event.

Utöver det så läcker inte Niantic.

Tro dem inte

När någon krönikör, skribent eller webbplats påstår att de har en källa inom Niantic så finns det goda skäl till att vara skeptisk. När någon skriver att de samlat in data från spelare däremot och om de redovisar hur och vad som samlats in så finns det skäl till att läsa vidare. När någon suttit och gått igenom koden och försöker att dra slutsatser utifrån den så finns det också skäl till att läsa vidare för då vilar texten åtminstone på en mer stadig grund än rena spekulationer.

Utöver det så vet vi faktiskt inte därför att Niantic inte vill berätta förrän Niantic vill berätta.

Missa inte Mackens fråga!
Share This