Apples Keynote: Det mesta var redan känt

Apples Keynote: Det mesta var redan känt

Apples Keynote blev inte den stora överraskning som det var tänkt. Strax före produktvisningen så utsattes Apple för ett sabotage – iOS 11 GM läcktes. Sannolikt av en missbelåten anställd.

Överraskningsmomentet, en viktig nyckel till Apples keynotes, gick därmed förlorad.

iPhone 8

iPhone 8 och iPhone 8 Plus är efterföljarna till dagens modeller. Glas fram och bak, ny hårdvara under skalet, ny förbättrad kamera, trådlös laddning (induktiv), ny sköra med true tone och ett nytt chip, bionic som ska ge augmented reality en skjuts framåt.

iPhone 8 och iPhone 8 Plus kan bokas från den 15 september. Pris från 7995 för iPhone 8 och 9095 kronor för iPhone 8 Pus (startpriser).

Apple Watch 3

Nya Apple Watch har mycket riktigt stöd för LTE (cellular) men den modell som kommer att levereras och säljas i Sverige har det inte.

Det betyder att Apple Watch 3 i Sverige i princip är en uppdaterad, snabbare modell men i stort inte så mycket mer.

Det kan säkert vara intressant för de som sitter med en Apple Watch 1 men för egen del (jag har en Apple Watch 2) så hoppar jag över Apples Watch 3 (tillsvidare). En gissning är att Apple gör som med den första iPhone-modellen, lanserar i USA, där de får med sig operatörerna medan resten av världen får vänta.

Apple TV 4K

Apple TV kommer, vilket vi också visste, med stöd för 4K och det blir en perfekt “partner” till min 4K TV. Högre upplösning med stöd för en enhetlig inloggning, nya appar, mer sport, direktör för flera av de svenska playtjänsterna inklusive SVT.

iPhone X

Det blir ett telefonbyte, igen, men det när ingen högoddsare. Jag har aldrig lagt en iPhone mer än ett år. Det blir alltså en iPhone X, färgen är ointressant. Jag kommer att smälla på ett ska och ett skydd så färgen syns i alla fall inte.

64 GB är alldeles för lite för alla mina bilder så det blir en 256 GB modell vilket betyder att hela min bärbara dator ryms i min telefon. Jag ser fram mot en ny, ännu vassare telefon, en ännu bättre kamera, Face ID och jag ser faktiskt även fram mot att kunna skicka animerade emojis till mina barnbarn.

iPhone X kan bokas från och med den 27 oktober och priset startar på 11 495 kronor.

Levererade

Apple levererade det vi till stora delar redan visste. Nya telefoner, en ny Apple TV och en ny modell av Apple Watch. iPhone X är en helt ny iPhone, formmässigt, med OLED-skärm, med trådlös laddning och mycket hög skärmupplösning. Det var som sagt det vi redan visste men det var också en hel del innovationer, augmented reality, Face ID och en del nya funktioner som vi fick förklarade lite närmare.

Fan ta dig!

Slutligen några ord till det generalpucko som läckte iOS 11 och som med berått mod försökte sabotera för sin arbetsgivare, Apple. Jag utgår nu ifrån att det var en medveten handling, inget misstag.

Fan ta dig!

Du har skadat din arbetsgivare, som betalar din lön och som anställde dig en gång i tiden. Du har svikit Apples och dina arbetskamraters förtroende.

Det faktum att du saboterade min och många andras upplevelse av produktvisningen är en bisak i sammanhanget.

Fan ta dig!

Missa inte Mackens fråga!
Share This