Apple tar strid för nätneutraliteten

Apple tar strid för nätneutraliteten

Apple tar nu strid för den viktiga nätneutralitetsprincipen och det lite grand i elfte timmen och efter att ha varit anmärkningsvärt tysta en längre tid.

Ingen har nog tvivlat på var Apple stått i striden men Apple har inte tagit tydlig ställning och det har till och med funnits tillfällen då Apples underskrift har saknats i olika inlagor till myndigheter.

Ställning

Nu har Apple tagit ställning, en tydlig ståndpunkt till försvar för nätneutralitetsprincipen och mot amerikanska FCCs planer på att montera ned det regelverk som försvarat tanken att information och trafik på nätet ska behandlas lika.

Apple inleder med:

“An open internet ensures that hundreds of millions of consumers get the experience they want, over the broadband connections they choose, to use the devices they love, which have become an integral part of their lives”

Apple avslutar med:

“Apple remains open to alternative sources of legal authority, but only if they provide for strong, enforceable, and legally sustainable protections, like those in place today. “Simply put, the internet is too important to consumers and too essential to innovation to be left unprotected and uncertain.”

En viktig princip har fått ännu en viktig uppbackare.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This