Apple svarar protesterande annonsörer

Apple svarar protesterande annonsörer

Apple har nu svarat de annonsnätverk som kraftigt protesterat mot Apple nya lösning för att stoppa cookies och annan teknik som används för att spåra och kartlägga dig och mig ute på nätet.

Apple svar är kortfattat, rakt på sak och det är dessutom avslöjande – för vad det är annonsörer sysslar med ute på nätet idag.

“Apple believes that people have a right to privacy – Safari was the first browser to block third party cookies by default and Intelligent Tracking Prevention is a more advanced method for protecting user privacy.

“Ad tracking technology has become so pervasive that it is possible for ad tracking companies to recreate the majority of a person’s web browsing history. This information is collected without permission and is used for ad re-targeting, which is how ads follow people around the Internet. The new Intelligent Tracking Prevention feature detects and eliminates cookies and other data used for this cross-site tracking, which means it helps keep a person’s browsing private. The feature does not block ads or interfere with legitimate tracking on the sites that people actually click on and visit. Cookies for sites that you interact with function as designed, and ads placed by web publishers will appear normally,”

Spåra

Det här är vad striden handlar om. Annonsörer och annonsnätverken vill kunna kunna spåra och kartlägga det vi gör ute på nätet, utan att fråga och utan att berätta vad de samlar in eller hur. Annonsörerna vill inte heller berätta vad alla data används till, även om vi kan gissa. De vill inte berätta hur data säljs och auktioneras ut eller hur de genom att samla in data från olika sajter kan återskapa hela vår webbhistorik.

The Loop

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This