Apple Music når 30 miljoner betalande kunder

Apple Music når 30 miljoner betalande kunder

Apple Music fortsätter att växa och har ökat med tre miljoner abonnenter och kunder sedan i juni i år. Nu har Apple 30 miljoner användare och kunder inom ramen för sin musiktjänst.

Trots ökningen så är en av de ansvariga för Apple Music Jimmy Iovine inte nöjd.

“I don’t believe that what exists right now is enough.”

“I believe we’re in the right place, we have the right people and the right attitude to not settle for what exists right now.” But ultimately? “Just because we’re adding millions of subscribers and the old catalog numbers are going up, that’s not the trick. That’s just not going to hold.”

Säger han i en intervju med den amerikanska musiktidningen Billboard.

Gammal katalog

Jimmy Iovine hoppas kunna utveckla musiktjänsten ytterligare så att inte enbart gammal musik  är det som drar in de mesta pengarna, bland annat. Han konstaterar att många av oss lyssnar på vår ungdoms musik vilket betyder att dagens artister måste skapa sina ungdomars musik. Det handlar om generationer och om att dagens medelålders lyssnare lyssnar på 1960-talets musik, de som är lite äldre på 1950-talets musik och så vidare. Gammal musik har trogna lyssnare men gamla lyssnare går bort, de dör och här ligger en utmaning för musikindustrin – att skapa en helt ny musikatalog för dagens ungdomar.

For att göra det så handlar det om engagemang och möjligheter att mäta dagens artister i videro, dokumentärer ch intervjuer mer direkt.