Vita Huset bekräftar att Donald Trump var med om att formulera sonens uttalande

Vita Huset bekräftar att Donald Trump var med om att formulera sonens uttalande

Trots ihärdigt förnekande att president Donald Trump skulle ha haft något att göra med sonens uttalande rörande sina ryska kontakter så kommer nu en bekräftelse på att presidenten var involverad, skriver New York Times.

Ända sedan medierna avslöjade Donald Trump jrs kontakter med en före detta KGB-officer, en advokat med täta kontakter i Kreml så har det hetat att Donald Inte kände till mötet på förhand och att presidenten inte har haft något med sonens uttalanden efter avslöjandet.

Förnekanden

Hela affären är en lång rad förnekanden, lögner och undanhållande av fakta. Inledningsvis så hette det att mötet skulle handla om ryska adoptionsregler. Alla inblandade förnekade,Donald Trump jr, svärsonen Jared Kusher och den dåvarande kampanjledaren Paul Manafort, att mötet skulle handla om överlämnande av skadlig information om Hillary Clinton.

New York Times avslöjade då att Donald Trump jr mycket väl visste vad mötet skulle handla om, inte mints så hade han själv varit involverad i en mailkonversation med den brittiska publicisten Rob Goldstone. Den kommunikationen visade var informationen kom ifrån, Kreml och Putin, att den var skadlig för Hillary Clinton och att Putin-regimen ville se Donald Trump som president.

Donald Trump jr själv publicerade hela konversationen på Twitter som bevisade att han ljugit i sina uttalanden och så har det fortsatt. Ingen av de inblandade har medgivit någonting, inte förrän medierna kommer med nya avslöjanden.

KGB-officer

New York Times och Washington Post, två tidningar som Donald Trump portade från sin presidentvalskampanj och som han upprepade gånger kallat “Fake News” har steg för steg nystat upp alla dimridåer och alla försök till att mörklägga Trump-administrationens kontakter med Ryssland.

Med på mötet var inte bara advokaten Natalia Veselnitskaya utan även den rysk-amerikanske lobbyisten Rinat Akhmetshin. Den första är advokat med täta kontakter med Putins regim. Den senare är lobbyist och före detta KGB-officer.

Uttalanden

Washington Post avslöjade igår att sonen, Donald Trump jrs uttalanden, sedan affären rullats upp och avslöjats dikterades av den sittande presidenten. Något som upprepade gånger ihärdigt har förnekats tidigare. Det har hela tiden sagts att presidenten inte kände till mötet innan och att han inte involverat sig i uttalanden och svar som Donald Trump jr givit till medierna.

New York Times har grävt vidare och fått uppgifterna bekräftade. Donald Trump dikterade sonens svar från Air Force One på väg hem från G20-mötet.

Bekräftelsen kommer efter en rad uttalanden, bland annat av presidenten egen advokat Jay Sekulow, som förnekat att Donald Trump skulle ha haft något med uttalandena att göra vid framträdande i CNN, NBC, ABC och CBS.

Pappa

Sedan kommer till slut ett nytt medgivande och det kommer sedan medierna grävt fram mer information som tydligt visar att alla förnekanden inte stämmer.

“The president weighed in, as any father would, based on the limited information that he had,” said Sarah Huckabee Sanders, the White House press secretary. “He certainly didn’t dictate, but like I said, he weighed in, offered suggestion like any father would do.”

New York Times 

Länkar

Macken: Nu nystas de ryska kontakterna upp

Macken: Trump jrs transparens kan fälla honom

Macken: Trump jrs öppenhet var en dimridå

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This