Vådan av automatiska uppdateringar

Vådan av automatiska uppdateringar

Jag har slagit på automatiska uppdateringar i bakgrunden i min iMac 5K och i min MacBook Pro. Det betyder att program uppdateras automatiskt i bakgrunden. Smidigt i de flesta fall men inte alltid.

Jag brukar testköra förhandsversionen av Safari. Mest av nyfikenhet men också för att nya Safari har smarta och fiffiga funktioner. Jag har därför haft det som kallas Safari Technology Preview som min standard-webbläsare ett tag.

Fungera

Helt plötsligt slutar några viktiga funktioner att fungera och jag förstår inte riktigt varför. Efter att ha försökt hitta en lösning så standard jag vanliga Safari och där fungerar funktionen. Tillbaka till förhandsversionen som jag försöker att få fart på igen genom att städa ut cache-filer, städa loggar och sedan starta om, allt.

Det fungerar fortfarande inte och jag har slut på försök till lösningar tills det plötsligt slår mig – har webbläsaren uppdaterats?

Mycket riktigt, medan jag suttit och jobbat, lämnat datorn för mer kaffe (jag dricker mycket kaffe under en arbetsdag) så har Safari Preview uppdaterats. Jag har däremot inte märkt det därför att allt skett i bakgrunden på en snabb uppkoppling.

Gamla

I den gamla versionen av Safari Technology Preview fungerar funktionen men inte i den nya. Något du får räkna med när du kör testversioner.

Nåja, ett ilands-problem. Det blir till att hoppa tillbaka till den skarpa, standardversionen ett tag då tills det kommer en ny uppdatering.

Automatiska uppdateringar är smart och smidigt men kanske ändå inte riktigt alltid.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This