Washington Post kommer med nya avslöjanden om Trumps kontakter med Ryssland och affärer i landet. Enligt tidningen så ville Trump bygga ett Trump Tower i Moskva och förhandlingarna om planerna pågick samtidigt som Trump kandiderade till posten som landets president.

Donald Trump har kategoriskt förnekat att han har några affärer med Ryssland och att han överhuvudtaget har haft det. Washington Posts avslöjande tyder på något helt annat – täta kontakter med Ryssland och långt gångna planer på att bygga ett stort hotell i den ryska huvudstaden.

While Donald Trump was running for president in late 2015 and early 2016, his company was pursuing a plan to develop a massive Trump Tower in Moscow, according to several people familiar with the proposal and new records reviewed by Trump Organization lawyers.

As part of the discussions, a Russian-born real estate developer urged Trump to come to Moscow to tout the proposal and suggested that he could get President Vladimir Putin to say “great things” about Trump, according to several people who have been briefed on his correspondence.

Uppgifterna går stick i stäv med ett Donald Trump själv har sagt och den linje som han och hans administration har hållit hela tiden. Trump säger sig vare ha eller ha haft ryska kontakter.

Letter of intent

Washington Post säger sig ha sett och ha tillgång till e-post i ämnet och av dem framgår det att Trump undertecknade ett “letter of intent” vilket inte är ett juridiskt bindande dokument i nivå med ett avtal men det är ett försteg till ett avtal, en avsiktsförklaring.

 

Washington Post

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This