Trump jagar kritiker

Trump jagar kritiker

Det amerikanska justitiedepartementet har krävt att få ut alla IP-adresser och annan information rörande 1.3 miljoner besökare till en Trump-kritisk webbplats.

Departementets begäran rör webbplatsen disruptj20.org. En webbplats användes för att planera protester mot Donald Trump inför det att Trump skulles sväras in som president i januari i år.

Det amerikanska justitiedepartementet har utfärdat en order om husrannsakan för att få ut information om vem som äger och driver disruptj20.org och vilka som besökt och som är engagerade i webbplatsen.

“No plausible explanation exists for a search warrant of this breadth, other than to cast a digital dragnet as broadly as possible,” said today Mark Rumold of the EFF. “But the Fourth Amendment was designed to prohibit fishing expeditions like this. Those concerns are especially relevant here, where DOJ is investigating a website that served as a hub for the planning and exercise of First Amendment-protected activities.”

Den 18 augusti så kommer DreamHosts överklagan av justitiedepartementst begäran att behandlas i domstol.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This