Steve Bannon kan vara näste i staben som får sparken

Steve Bannon kan vara näste i staben som får sparken

Näste person att få sparken från Donald Trumps administration kan vara den omdiskuterade rådgivaren och chefsstrategen. Steve Bannon uppger både CNN och ABC.

Enligt amerikanska medier pågår en maktkamp där presidentens säkerhetspolitiske rådgivare H.R. McMaster uppges har stora problem med att samarbeta med Steve Bannon. En av anledningarna ska vara att Bannon driver sin egen agenda och inte vill rätta in sig i den organisation som den förre generalen och den nye stabschefen i Vita Huset,  John Kelly, nu vill få på plats för att bringa ordning i administrationen.

National security adviser H.R. McMaster was asked three times by NBC’s Chuck Todd on Sunday whether he can work with Bannon in the White House. McMaster dodged the question each time and eventually left it an open question as to whether Bannon is motived by advancing the President’s agenda.

“Can you and Steve Bannon still work together,” Todd asked.

“I get to work together with a broad range of talented people,” McMaster said. “It’s a privilege every day to enable the national security team.”

Asked again, McMaster said, “I am ready to work with anybody who will help advance the President’s agenda and advance the security, prosperity of the American people.”

CNN

Intervju

I en intervju med amerikanska ABC så säger den tidigare kommunikationschefen Anthony Scaramucci att det finns krafter inom Vita Huset som vill göra sig av med Steve Bannon men även med den sittande presidenten, Donald Trump.

Scaramucci went on to criticize the influence of the website Breitbart and Chief Strategist Steve Bannon, who was the executive chairman of Breitbart before joining the Trump campaign and later the administration, saying that there’s “this sort of ‘Bannon-bart’ influence” in the White House that he thinks “is a snag on the president.”

ABC

Det är med andra ord precis som vanligt i Vita Huset, turbulens, maktkamp, skandaler och läckor.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This