Scaramucci sparkas efter tio dagar

Scaramucci sparkas efter tio dagar

Tio dagar efter det att Anthony Scaramucci tillträtt som kommunikationschef i Vita Huset så får han lämna sitt uppdrag.

Anthony Scaramucci plockades in av Donald Trump för att försöka få ordning på informationen och kommunikationen från Vita Huset. Några dagar efter det att han tillträtt så ringde han upp The New Yorkers reporter Ryan Lizza och krävde att få veta vilka källor tidningen hade för en artikel om honom själv. Under telefonsamtalet kritiserade Anthony Scaramucci flera av Trumps närmaste medarbetare.

Scaramucci also told me that, unlike other senior officials, he had no interest in media attention. “I’m not Steve Bannon, I’m not trying to suck my own cock,” he said, speaking of Trump’s chief strategist. “I’m not trying to build my own brand off the fucking strength of the President. I’m here to serve the country.” (Bannon declined to comment.)

The New Yorker

Kelly

Anthony Scaramucci sparkades bara några timmar efter det att den före detta fyrstjärniga generalen, John Kelly, svurits in som till ny stabschef i Vita Huset. Därmed har fyra medarbetare lämnat Vita Huset bara under de senaste veckorna. Sean Spicer valde att lämna sedan Anthony Scaramucci utsetts till kommunikationschef, Reince Priebus fick sparken som stabschef och Michael Short assisterande presschef slutade på egen begäran.

Anthony Scaramuccia tio dagar i Vita Huset är en dag kortare tid än Ronald Reagans kommunikationschef John Koehler som spikades efter tio dagar, eller fem arbetsdagar beroende på hur du vill räkna.

Macken: Fullt krig i Vita Huset

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This