Robert Mullers utredning rullar vidare

Den speciella åklagaren Robert Muellers utredning av Trump-administrationens ryska kontakter rullar vidare. Reuters uppger nu att en åtalsjury tillsatts och att enskilda har kallats till förhör.

Enligt Reuters så handlar förhören om det möte som Donald Trump jr höll i juni 2016 med en rysk advokat, en före detta KGB-officer tillsammans med Jared Kusher, presidentens svärson och den nuvarande kampanjledaren Paul J. Manafort.

A grand jury has issued subpoenas in connection with a June 2016 meeting that included President Donald Trump's son, his son-in-law and a Russian lawyer, two sources told Reuters on Thursday, signaling an investigation is gathering pace into suspected Russian meddling in the 2016 U.S. election.

The sources added that U.S. Special Counsel Robert Mueller had convened the grand jury investigation in Washington to help examine allegations of Russian interference in the vote. One of the sources said it was assembled in recent weeks.

Reuters

Brott

Processen med en Grand Jury och kallelser till förhör innebär de som berörs måste infinna sig och att de också kommer att kunna förhöras under ed. Det i sin tur innebär straffansvar. Kan det i efterhand bevisas med att ha ljugit så är det ett brott.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This