Protester mot Googles kartläggning av dina köp på nätet

Protester mot Googles kartläggning av dina köp på nätet

The Electronic Privacy Information Center (EPIC) har lämnat in ett formellt klagomål mot Googles kartläggning av enskildas köp på nätet och att den informationen kopplas samman med annan insamlad data.

Google samlar in information om vilka annonser du klickar på, vilka hemsidor du besöker och det du gör på nätet. EPIC protesterar nu mot sökjättens kartläggning av hur vi handlar på nätet och att den informationen samkörs mot annan information som Google samlar in om oss.

Google has collected billions of credit card transactions, containing personal customer information, from credit card companies, data brokers, and others and has linked those records with the activities of Internet users, including product searches and location searches. This data reveals sensitive information about consumer purchases, health, and private lives. According to Google, it can track about 70% of credit and debit card transactions in the United States.

Epic

EPIC vill att den amerikanska tillsynsmyndigheten utreder hur Google samlar in information, hur den används och vilka data som samkörs.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This