Niantic gynnar storstäderna

Niantic gynnar storstäderna

Niantic visar återigen att Pokémon GO är ett spel för storstäderna och att vi som spelar spelet utanför de stora tätorterna inte är särskilt intressanta för Niantic.

Fram till den 21 augusti så kan du fånga Kangashkan och Unknown i Europa men bara om du bor i någon av de 45 storstäder som Niantic har valt ut.

Förståelse

Jag kan leva med att det finns fler Pokéstops i Stockholm än i Skellefteå och jag kan leva med att det finns regionala Pokémons i olika delar av världen. Jag hart också full förståelse för att  Niantic kör olika arrangemang på olika platser i världen.

Däremot har jag svårt att acceptera detta ensidiga premierande av huvudstäder och stora städer som Niantic envisas med att hålla på med.

Nu kommer Kangashkan att kunna fångas i 45 europeiska storstäder fram till den 21 augusti tillsammans med Unknown.

Grattis

Grattis säger jag till dig som spelar och som bor på rätt plats. Vi andra som spelar, troget, dagligen, vid sidan av de riktigt stora städerna lämnas där vi är.

Niantic gör nu om samma misstag som de gjorde när de lanserade nya Sightings/Nearby där bara Pokémons som fanns nära ett Pokéstop överhuvudtaget visades i spelet. Bodde du i ett område utan eller med få Pokéstops så famlade du i blindo tills Niantic insåg sitt misstag och började att visa även figurer vid sidan av stoppen.

Är inte mitt gnällande bara ren och skär avundsjuka då?

Det kan du ge dig fan på att det är!

Vill jag ha en chans att fånga Kangashkan i Europa så får jag bege mig till Stockholm, Oslo, Helsingfors eller Köpenhamn. Då plockade jag ut de närmaste orterna. Det är 80 mil från Skellefteå till Stockholm.

Events

Jag kan som sagt leva med arrangemang som Niantics stora möte i Chicago nyligen. Visserligen det ett fiasko då mobilnätet i centrala Chicago brakade samman men jag förstår att Niantic inte kan dra runt i alla små och stora städer världen över. Jag har naturligtvis inga problem heller med lokala events som exempelvis när Niantic spred fler sällsynta Pokémons i de delar av Japan som skadades vid jordbävningen.

Utöver det – Pokémon GO går ut på att samla figurer och inte på att bo på rätt ställe.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This