Kreml bekräftar kontakter under Trumps presidentvalskampanj

Kreml bekräftar kontakter under Trumps presidentvalskampanj

Kreml bekräftar nu att det fanns kontakter, eller försök till kontakter med Donald Trumps kampanjstab mitt under Trumps presidentvalskampanj i mitten av januari 2016.

Donald Trumps advokat, Michael Cohen, skickade ett mail till Kremls Dmitry Peskov och bad om hjälp med att driva ett fastighetsprojekt framåt. Mailet för delades aldrig vidare till president Putin, säger Peskov därför att det inte ingick i hans arbetsuppgifter och brevet besvarades heller aldrig uppger Kreml.

“I confirm that among a number of emails one from Mr. Michael Cohen came to us. This indeed happened,” said Dmitry Peskov, a personal spokesman for Putin, during a telephone briefing with Russian and foreign journalists. “But as far as we don’t respond to business topics, this is not our job, we did not send a response.”

Washington Post

Projektet sägs ha varit planer på att bygga ett Trump Tower i Moskva.

Varmt om Ryssland

Detta  var i mitten av januari 2016 inför de republikanska primärvalen där Donald Trump var kandidat och där han också profilerade sig med uttalanden där han hyllade den ryske presidenten Putin. Trump talade varm om Ryssland och den ryske presidenten i flera uttalanden.

I mailen till Peskov bekräftas också att det har funnits kontakter mellan Trump och Ryssland sedan 2015.

“Over the past few months I have been working with a company based in Russia regarding the development of a Trump Tower-Moscow project in Moscow City,” Cohen wrote to Peskov, according to a person familiar with the email. “Without getting into lengthy specifics, the communication between our two sides has stalled.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This