Jag och min MacBook Pro en månad senare

Jag och min MacBook Pro en månad senare

Det är nu mer än en månad sedan jag gick tillbaka till en MacBook Pro och lämnade iPad Pro efter mer än ett år med iOS som huvudsaklig arbetsmiljö.

Blev det som jag hade tänkt mig?

Utan tvekan. Jag jobbar idag mer med utveckling vilket betyder att iOS inte är den optimala miljön. Jag behöver PHP, mySQL och Apache, lokalt för att kunna gör det jag vill göra och jag behöver kunna köra xCode.

Jag använder fortfarande min iPad Pro när jag vill rita, skissa, designa saker och “spåna” ideér men den plockas i ärlighetens man fram allt mera sällan. Den används mest av barnbarnet Moa för att titta på Bamse med.

Uppenbart

Förutom skärmens kvalitet, kapaciteten och resurserna så är jag imponerad över batteritid och laddningstid. Det är alltmera uppenbart varför Apple valde att kliva över till USB-C. Det ger möjlighet till avsevärt mycket snabbare laddning av enheter än andra lösningar. Jag har 10-12 timmars batteritid med min MacBook Pro och det tar bara drygt en timme att leda den fullt igen från 30-40 procents batteritid.

Det ryktas om USB-C även i kommande iPhone 8 och det sannolikt av samma skäl – snabbare laddning. Apple uppges jobba på en kontakt som ska klara både Lightning och USB-C i samma kontakt.

Tillbehör

De som hängt med bland alla mina texter här på bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag köpte några tillbehör till min MacBook Pro – en magnetisk kontakt, en mini-hub och en powerbank.

Jag har kompletterat med en laddare, den vita klumpen för att ha på jobbet. Sladden hade jag ju redan i och med att jag köpte en extra med magnetisk kontakt. Jag vet av erfarenhet att jag kommer att glömma att ta laddare och sladd med mig när jag flyttar mig mellan kontoret hemma och kontoret på jobbet. Därför finns numera en laddare med sladd på båda kontoren.

Extrabatteri

Kanex extrabatteri har visat sig fungera alldeles utmärkt på på resor. Jag kan ladda min iPhone och min MacBook Pro samtidigt och bara göra av med att uttag i hotellrum som ju inte brukar vara nedlusade med kontakter.

Mini-huben har jag faktiskt inte behövt använda så ofta som jag trodde. När jag jobbar med min MacBook Pro ansluten till extern skärm, Apple Thunderbolt Display, så är hårddiskarna, musen och tangentbordet redan anslutna via USB till skärmen så det krävs ingen USB-anslutning.

Min iPhone synkas numera inte med något dator utan det är flera år sedan jag köpte mer utrymme på iCloud och lägger alla säkerhetskopior där.

Avsaknaden av USB i datorn är överdrivet i mitt fall. För tydlighetens skull ska sägas att MacBook Pro har stöd får USB men du behöver en annan kabel än standardsladden för exempelvis din iPhone.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This