HBO var villiga att betala en lösensumma till hackare

HBO var villiga att betala en lösensumma till hackare

I samband med ett intrång i HBO:s datorsystem stals en mängd interna dokument, däribland manus och planer för den pågående säsongen av Game of Thrones. Nu visar det sig att HBO val villiga att betala hackarna en lösensumma.

Sedan intrånget begicks så har material publicerats på nätet. Information som stals av hackarna och som försökt att pressa HBO på pengar.

Hollywood Reporter säger sig nu ha kommit över ett internt mail där en av cheferna inom HBO kan tänka sig att betala 250 000 dollar men att lösensumma skulle maskeras som en så kallad “bug bounty”, alltså en ersättning för information om en säkerhetsbugg.

The hackers behind HBO’s recent breach have leaked a screenshot of an email that shows a senior vp for the network offering the hackers $250,000 as a “bug bounty payment.”

In what appears to be an effort to embarrass HBO, the email dated July 27 and obtained by The Hollywood Reporter indicates a negotiation going on between the network and the hackers. But the HBO executive’s missive to the hackers is carefully worded and avoids language that would be construed as paying off the hackers and instead is framed as an offer for a reward for discovering vulnerabilities in HBO’s system.

Hollywood Reporter

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This