Facebook stoppar AI-projekt sedan ett nytt språk utvecklats

Facebook stoppar AI-projekt sedan ett nytt språk utvecklats

Artificiell Intelligens innebär en lösning som lär sig själv och som programmerats att utveckla sig själv men det kan få vådliga följder. Nyligen stängde Facebook ned att projekt sedan AI-lösningen utvecklat ett eget språk och det var inte engelska.

Ni kanske kommer ihåg inledningen av filmen Terminator där ett stort datanät byggt och styrt av AI blir medvetet om sig själv, anser att människor utgör ett hot och inleder tillverkningen av Terminators – robotar som jagar människor?

Ytterlighet

Det är en ytterlighet i sammanhanget men inte helt gripet ur luften för nu visar det sig att Facebook stängt ned ett AI-projekt sedan det visat sig att lösningen utvecklat ett eget språk för effektivare kommunikation och det var inte engelska.

As Fast Co. Design reports, Facebook’s researchers recently noticed its new AI had given up on English. The advanced system is capable of negotiating with other AI agents so it can come to conclusions on how to proceed. The agents began to communicate using phrases that seem unintelligible at first but actually represent the task at hand.

In one exchange illustrated by the company, the two negotiating bots, named Bob and Alice, used their own language to complete their exchange. Bob started by saying “I can i i everything else,” to which Alice responded “balls have zero to me to me to me…” The rest of the conversation was formed from variations of these sentences.

Digitaljournal

Tack till Gunnar Flygt för tips via Twitter

Fotnot: Uppgifterna har dementerats av Facebook:  No, Facebook Did Not Panic and Shut Down an AI Program That Was Getting Dangerously Smart

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This