Dummy-enheter är dumma källor

Dummy-enheter är dumma källor

Nätet och blogosfären fylls nu av det som kallas dumma-enheter som påstås visa hur nya iPhone 8 ser ut. Även om det ser ut att vara pålitliga källor så bygger dumma-enheter på samma rykten och det vi tror oss veta.

En dummy-enhet är i princip en bit metall som slipats och svarvats till i en avancerad CNC-maskin. Den innehåller ingen elektronik. Den kan inte startas och användas till något.

Metall

Det är en bit metall som har de mått och det utseende som någon tror att iPhone 8 kommer att ha. Det är med andra ord inte en mer trovärdig källa bara därför att någon eller några har lagt ned mer tid på att ta fram något som du kan hålla i handen.

Därmed inte sagt att bilder och videor är helt ute och cyklar och att iPhone 8 inte alls kommer att se ut som de här metalbitarna. Utifrån ritningar och inte minst Apples jätteblunder där mjukvara för HomePod lades ut publikt så vet vi med rimligt stor säkerhet hur iPhone 8 kommer att se ut.

Slutsatser

Det är inte dummyenheterna i sig som är problemet utan att de uppfattas som mer trovärdiga källor och de slutsatser som dras utifrån hur de ser ut. Dummyenheter som inte har något synlig hål för Touch ID på baksidan tas om intäkt för att Apple slopat Touch ID i iPhone eller har satt Touch ID under skärmen på framsidan.

Det är en slutsats som inte går att dra utifrån en vacker slipad bit metall som bygger på data som någon matat in i en maskin. Data som är vad många tror, inte vet.

Tittar jag exempelvis på bilden ovan så är en fråga som jag ställer mig om Apple verkligen tänker ha en vit kant runt kamera och sensorer?

En dummy-enhet är en dum källa.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This