Du ligger efter?

Du ligger efter?

– Du ligger efter?
– Gör jag?
– Ja, du ligger efter massor med nyheter?

– Hur tänker du nu?
– Ja, du är inte lika snabb som en del andra?
– Du menar att Macken inte är först med alla nyheter?
– Precis
– Med en enda person i redaktionen torde det bli svårt.
– Vad menar du?
– Macken skrivs en en person, av mig
– Men det är ju en nyhetssajt?
– Nej
– Vad då nej?
– Det är en blogg, min blogg.
– Jo, men Macken skriver ju en massa nyheter?
– Stämmer men målsättningen är inte att vara först. Fokus ligger på att vara korrekt och tydlig.
– Men om andra är före då?
– Då är andra före.
– Macken missar ju en massa också?
– Garanterat men det kan också bero på att jag helt enkelt struntar i att skriva en artikel till huruvida Touch ID kommer att sitta över, under, på kanten eller på insidan av nya iPhone 8.
– Så då struntar du att skriva?
– Jag struntar i att skriva om massor med saker därför att jag inte tycker att det är intressant.
– Du kan väl inte hoppa även nyheter?
– Jodå, jag är chefredaktör, nyhetschef, redaktion och journalist så jag kan göra precis vad jag vill. Dock bör du ha klart för dig att Macken inte är en tidning, inte skrivs en en journalist och inte är en journalistisk produkt.
– Vad betyder det?
– Det betyder att Macken är en blogg, min blogg och att jag bestämmer vad jag vill skriva om. Macken gör inte anspråk på att vara först, snabbast eller en blogg som presenterar mest nyheter om Apple. Jag skriver om det jag vill skriva om och vill du läsa så är du välkommen och det kostar inte en spänn.
– Det är ju bra men borde du inte vara först?
– Det kan jag inte därför att mina källor i första hand är andra bloggar, nyhetssajter och skribenter. Det finns inte resurser till att jaga helt egna nyheter, inte i normalfallet i alla fall.
– Du lånar andras nyheter helt enkelt?
– Ja, så skulle du kunna uttrycka det. Sedan skriver jag en massa tips, krönikör och andra texter som är Mackens egna men mycket av nyheterna kommer från andra, det är riktigt. Sedan programmeras i stort sett alla texter som publiceras vilket betyder att de sprids ut över en hel dag, timme för timme. Det går att en nyhet ibland kommer lite efter andra.
– Varför gör du så då?
– Därför att jag vill ha det så. Den som vill läsa allt, det mesta, direkt kan ladda ned Mackens app, gratis.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This