Ett tåg som kör över en människa, ersatt med CNNs logotyp, ett par dagar efter det att en 32-årig kvinna dödats i en terrorattack riktad mot antirasister – det anser tydligen den sittande amerikanske presidenten är ett lämpligt inlägg på Twitter.

Inlägget, en återpostning, retweet, på ett redan postat inlägg raderades kort efter det att det lagts upp och lagts ut på Twitter.

Vilken normalbegåvad individ som helst skulle direkt inse att det är smaklöst, ovärdigt och okänsligt att ens tänka tanken på att publicera ett sådant här inlägg mot bakgrund av den senaste tidens händelser.

Som landets president finns det ingenting som rättfärdigar eller motiverar en återpublicering och ett direkt stöd för bilden och den symbolik den står för.

Stöd för

Ska du hitta stöd för att retweeta ett sådant inlägg så hittar du det i Donald Trumps ego och syn på omvärlden. Han ser sig som en slags kraft, ett tåg som ska ställa saker tillrätta, som alltid har rätt vilket per automatik innebär att alla andra som har en annan uppfattning har fel.

I Donald Trumps värld så är CNN är fakenews, New York Times är fake news och Washington Post är fake news av ett enda skäl – de sköter sin granskande journalistiska uppgift.

I Donald Trumps värld så är Alex Jones Infowars en mer trovärdig nyhetskälla än etablerade, seriösa medier. Jones hävdar att 9/11 är en konspiration av amerikanska myndigheterna för att kunna inskränka amerikanska medborgares fri och rättigheter. Alex Jones hävdar att skolmassakern i Sandy Hook aldrig har högt rum. Även det var en av myndigheternas iscensatt konspiration för att kunna införa skärpta vapenlagar.

Inlägg

Donald Trump retweetar inte ett sådant här inlägg för att han primärt saknar empati eller förståelse. Han gör det därför att innebörden och bilden av honom som ett tåg som inte går att stoppa mer tilltalande än alla andra överväganden.

Donald Trump har en grandios bild av sig själv vilket var tydlig vid det första mötet med hans egen administration, hans kabinett.

Det är helt otänkbart att någon annan av Trumps företrädare skulle ha visat upp ett liknande möte för offentligheten lika lite som att de skulle ens komma på tanken på att låta sig sitta och bli hyllade av medarbetare på det här sättet.

Donald Trumps ego tilltalas av såväl hyllningstal som inlägg i sociala medier där han framställs som den store ledaren. Det är sådan han är helt enkelt.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This