Donald Trump sparkar Steve Bannon

Donald Trump sparkar Steve Bannon

Donald Trump sparkar sin chefsstrateg Steve Bannon, uppger New York Times. Därmed avslutas veckor av spekulationer om vad som ska hända med Bannon.

Beskedet om att Steve Bannon nu får sparken kommer efter månader av uppgifter om kontroverser med andra rådgivare och inte minst med Trumps närmaste familj, däribland svärsonen Jared Kushner. Bannon har också hamnat på direkt kollisionskurs med Vita Husets säkerhetsrådgivare H. R. McMaster. Något som den nye stabschefen, den förre fyrstjärniga generalen John F. Kelly inte lär ha uppskattat.

Stab

Kelly plockades in för att få ordning på en stab som var präglad av inte strider, maktkamp och bråk. Sedan Kelly tagit över så har en rad rådgivare och medarbetare fått lämna jobbet i Vita Huset och det är mer än en analytiker som väntat på beskedet att även Steve Bannon får lämna sitt uppdrag.

Enligt New York Times så kommer beskedet att bli officiellt när presidenten och Bannon kommit överens hur och när han ska lämna Vita Huset. Bannon ska själv ha lämnat in sitt avskedsbrev i början av augusti, skriver tidningen.

New York Times 

Uppdatering:

Enligt amerikanska medier så har Vita Huset bekräftat att Bannon lämnar sin post och Vita Huset.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This